Καβουρότρυπες

Orange Beach ή αλλιώς Καβουρότρυπες (όπως είναι κοινώς γνωστή στους ντόπιους) είναι ένας κρυμμένος παράδεισος σε μια ακτογραμμή 5 χιλιομέτρων. Είναι μια περιοχή από απομονωμένες συνεχόμενες λευκές παραλίες, με κρυστάλλινα νερά και πυκνά πεύκα που εξαπλώνονται μέχρι την ακτή.

Δυστυχώς, αυτό το μοναδικό μέρος δεν είναι εύκολα προσβάσιμο, καθώς βρίσκεται καλά κρυμμένο περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά από τη Βουρβουρού και 5 χιλιόμετρα πριν τη Σάρτη. Για να το προσεγγίσετε, θα πρέπει να βγείτε από τον κεντρικό δρόμο της ανατολικής Σιθωνίας και να διασχίσετε έναν πολύ δύσβατο χωματόδρομο για περίπου 350 μέτρα μέχρι να φτάσετε στην ακτή.

Εκεί θα βρείτε την κύρια παραλία, όπου υπάρχει ένα beach bar με ξαπλώστρες και ομπρέλες για να απολαύσετε τον καφέ σας. Όμως θα πρέπει να πάτε πριν από τις 11:00, αλλιώς δύσκολα θα βρείτε ένα μέρος για να καθίσετε. Εάν λοιπόν φτάσετε σε ώρες αιχμής, καλύτερα να προτιμήσετε κάποια από τις διπλανές παραλίες που είναι πιο απομονωμένες, και θα βρείτε σίγουρα χώρο για να χαλαρώσετε. Πρέπει όμως να δώσετε μεγάλη προσοχή στα μονοπάτια, καθώς είναι απότομα, καλύπτονται με θάμνους και βράχους και μερικές φορές γίνονται πολύ επικίνδυνα.

Αν επιθυμείτε να ξεφύγετε από την πολυκοσμία και να νιώσετε απόλυτη ελευθερία, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από το να προσεγγίσετε αυτό το παραδεισένιο μέρος με σκάφος. Ξεκινήστε από τη βάση μας και πλεύστε προς το νότιο τμήμα της Σιθωνίας, θαυμάζοντας σε όλη τη διαδρομή από την αριστερή σας πλευρά, την πανέμορφη θέα του Αγίου Όρους. Σε μόλις 15 λεπτά θα βρεθείτε σε μια από τις πιο εξωτικές παραλίες της Χαλκιδικής.

Οι Kαβουρότρυπες είναι ο ιδανικός προορισμός για κάθε γούστο. Τα γλυπτά στα βράχια που αγγίζουν τον ουρανό δίνουν μία ξεχωριστή αξία στο πανέμορφο τοπίο. Εφόσον βρίσκεστε στη Χαλκιδική, δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να κάνετε μια βουτιά σε αυτόν τον παράδεισο. Και σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει η απόλυτη ελευθερία και χαλάρωση, ενοικιάστε ένα σκάφος από το Dream Swim και εξερευνήστε όλες τις μικρές παραλίες που είναι δύσκολο να προσεγγίσετε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *