Blue Lagoon

To Blue Lagoon αποτελεί ένα μικρό πέρασμα ανάμεσα στα νησιά Διάπορος και Άγιος Ισίδωρος, είναι ένα μέρος με ρηχά τυρκουάζ νερά και λευκό βυθό. Μη χάνεται στιγμή, αγκυροβολήστε με το καράβι σας και απολαύστε ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη της Χαλκιδικής.

Παραλία Μυρσίνη

Στην ανατολική πλευρά του νησιού Διάπορος μπορεί κανείς να βρει ένα κρυμμένο στολίδι, την παραλία Μυρσίνη, η οποία θεωρείται ως μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Χαλκιδικής. Οι ντόπιοι την αποκαλούν και ως Χαβάη. Ο συνδυασμός από μπλε νερά, λευκή άμμος και λευκά βράχια που προσφέρει η παραλία Μυρσίνη την θέτουν ως ένα must-see μέρος.

Κρυφτός

Αγκυροβολήστε μακριά από τη φασαρία και τον συνωστισμό, στον “Κρυφτό”, ένα φυσικό όρμο 700 μέτρων που καταλήγει σε αβαθή νερά, που παραμένουν πάντα ζεστά. Μεταξύ άλλων μπορεί κανείς να δει τα ερείπια του προ-Βυζαντινού ναό του Αγίου Ανδρέα, το παλαιότερο ναό στη Σιθωνία (500 μ.Χ.).

Περιστέρι

Η ομορφιά της φύσης είναι πάντοτε μαγική, Ωστόσο, όταν συνδυάζεται με τον ανθρώπινο πολιτισμό το αποτέλεσμα είναι ασυναγώνιστο. Κάθε επισκέπτης μπορεί να περάσει με τη βάρκα του από το νησί Περιστέρι, όπου θα συναντήσετε ένα εκκλησάκι χτισμένο πάνω σε έναν βράχο. Ένα ιδανικό τοπίο που προσφέρει μία μοναδική εμπειρία, η οποία αξίζει να αποτυπωθεί σε μια αναμνηστική φωτογραφία.

Καρύδι

Η παραλία Καρύδι είναι ένα μικρό διαμάντι, μια εξωτική παραλία με λευκή άμμο, τυρκουάζ νερά, λευκά βράχια και ένα άλσος από πεύκα κοντά στην ακτή. Είναι προστατευμένη από τους νότιους ανέμους που είναι συχνοί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με αποτέλεσμα τα νερά να είναι συνήθως ήρεμα ακόμη και όταν φυσάει.

Λαγονήσι

Ένα από τα πρώτα πράγματα που  θα εντοπίσετε ένας επισκέπτης είναι η πολύ μικρή βραχώδης χερσόνησος, η οποία αποτελεί ένα γραφικό σημείο αναφοράς για την παραλία του Λαγονησίου. Από το μήκος της παραλίας  των 300 μέτρων, μπορεί κανείς να απολαύσει τη θέα του νησιού της Καλογριάς.

Καβουρότρυπες

23 χλμ νότια της Βουρβουρούς, υπάρχει ένας παράδεισος κρυμμένος πίσω από ένα υπέροχο πευκοδάσος. Οι Καβουρότρυπες είναι μια δαντέλα από συνεχή μικρά λιμανάκια, απομονωμένες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, λευκά βράχια και πυκνά πεύκα που απλώνονται σε όλη τη διαδρομή. Τα γλυπτά βράχια που στολίζουν κάποιες από τις παραλίες δίνουν μια ξεχωριστή αξία σε αυτό το μοναδικό μέρος. Ένας ιδανικός προορισμός που μπορεί να εκπληρώσει κάθε είδους επιθυμία σας.

Άγιο Όρος

Έμπειροι ταξιδιώτες που κατέχουν άδεια για βάρκα και αναζητούν μία ξεχωριστή περιπέτεια μπορούν να αδράξουν την ευκαιρία και να προσεγγίσουν το Άγιο Όρος. Βρίσκεται σε ολόκληρο το τρίτο στην πιο όμορφη χερσόνησο της Χαλκιδικής, 20 ναυτικά μίλια μακριά από τη βάση μας. Αυτό είναι το μόνο μέρος στην Ελλάδα που είναι εξολοκλήρου αφιερωμένο στην προσευχή και τους μοναχούς. Σύμφωνα με το νόμο, μπορείτε να παρατηρήσετε όλα τα μοναστήρια από απόσταση περίπου 500 μέτρων.

Αμμουλιανή

Ακριβώς απέναντι από το Άγιο Όρος, υπάρχει το μοναδικό κατοικημένο νησί στη Χαλκιδική. Οι παραλίες είναι το σήμα κατατεθέν του νησιού, οι κυριότερες είναι οι Αλυκές, η Μεγάλη Άμμος και η Καραγάτσια, όπου η ψιλή λευκή άμμος και τα κρυστάλλινα νερά θα σας καταπλήξουν. Τα πάντα στην Αμμουλιανή είναι ειδυλλιακά και είναι εύκολο να ξεχάσει κανείς ότι η ενδοχώρα της Χαλκιδικής είναι μόλις μερικά λεπτά με το καραβάκι.

Δρένια

Στο νότιο άκρο της Αμμουλιανής βρίσκονται τα νησάκια Δρένια. Τα μικροσκοπικά νησάκια στη μέση του βαθύ μπλε της θάλασσας αξίζουν σίγουρα την προσοχή σας. Αυτός ο ειδικός προορισμός ταξιδιού είναι ένα σύμπλεγμα από 6 μικρά νησιά, που περικλείουν ένα μικρό εσωτερικό χώρο θάλασσας με πολύ ρηχά νερά, που σχηματίζουν μια μοναδική φυσική πισίνα, με καταπράσινα νερά και αμμώδη βυθό, δημιουργώντας ένα πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό τοπίο.