5 Οφέλη των Σκαφών Αναψυχής στην Υγεία και Ευημερία

Το τελευταίο διάστημα, πολλές αλλαγές έχουν συμβεί στις ζωές μας και θα συνεχίσουν να συμβαίνουν. Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις είναι πως αυτές οι αλλαγές επιδρούν την ψυχική και σωματική μας υγεία. Είναι συχνό να βιώνουμε συναισθήματα κόπωσης, άγχους ή συναισθηματικής εξάντλησης όταν βρισκόμαστε συνέχεια στο σπίτι. Καταστάσεις που εύκολα επηρεάζουν την παραγωγικότητα μας και μπορούν ακόμη να οδηγήσουν σε εξάντληση και εργασιακό άγχος.

Όσοι δουλεύουν από σπίτι νιώθουν την ανάγκη να έχουν μερικές στιγμές χαλάρωσης για να παραμείνουν χαρούμενοι και δημιουργικοί. Οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν και είναι σημαντικό να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα σχετικά με τις θεραπευτικές ικανότητες της θάλασσας στην υγεία μας.

Πιο συγκεκριμένα, θα συζητήσουμε τα οφέλη της ιστιοπλοΐας και της κρουαζιέρας με σκάφος αναψυχής στην υγεία και καλή ευημερία. Όλοι μας έχουμε ονειρευτεί μια εξωτική γαλάζια παραλία πλούσια σε κρυστάλλινα ήρεμα νερά όταν κάνουμε ένα διάλειμμα μετά από μια κουραστική μέρα.

Αυτό συμβαίνει γιατί σύμφωνα με τη «θεωρία του Μπλε Νου», που εισήγαγε ο Δρ Γουάλας Νίκολς, ένα απλό θέαμα ή ένας ήχος νερού μπορεί να μετατρέψει το μυαλό μας σε μια συναισθηματική κατάσταση ηρεμίας και ευεξίας και γενικότερα μια αίσθησης ευτυχίας. Αυτό σχετίζεται με την ενεργοποίηση της σεροτονίνης στον εγκέφαλο, η χημική ουσία που μας κάνει να νιώθουμε καλά.

Το ενδιαφέρον του να μάθει για τον αντίκτυπο των σκαφών στην υγεία τον οδήγησε να καταλάβει ότι:

«Ένα σκάφος αναψυχής είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους πρόσβασης για τα οφέλη του νερού στην υγεία».

Κρατώντας αυτό υπόψη, ας δούμε ποια είναι τα οφέλη μιας εκδρομής με σκάφος για την ευημερία μας.

1. Μια εκδρομή με σκάφος διώχνει το άγχος

Μερικοί άνθρωποι δυσκολεύονται να χαλαρώσουν ακόμα και στις διακοπές τους. Ωστόσο, μια εκδρομή κοντά ή γύρω από το νερό μπορεί να τους βοηθήσει να ηρεμήσουν. Η θάλασσα έχει την δύναμη να θεραπεύει ειδικά εκείνους που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας, όπως άγχος, κόπωση ή κατάθλιψη. Ένα ταξίδι με σκάφος και αμέσως αναπτερώνει τη διάθεσή σας, καθώς η έκθεση στο νερό μπορεί να διεγείρει θετικά την αμυγδαλή, η περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για τα συναισθήματά και το πάθος μας, αναπτύσσοντας αισθήματα συμπόνιας, ενσυναίσθησης και ευτυχίας.

Οι έμπειροι άνθρωποι της θάλασσας λένε ότι μια απλή κρουαζιέρα με σκάφος μπορεί να είναι μια ιδιαίτερη μορφή ψυχοθεραπείας. Ο ήχος της θάλασσας έχει μια απίστευτη δύναμη να σας κάνει να ξεχάσετε αμέσως τις ανησυχίες σας και να ξαναγεμίσετε το μυαλό σας με θετικές σκέψεις.

Γι’αυτό, την επόμενη φορά που θα κάνετε μια κρουαζιέρα, κρατήστε μακριά τις σκέψεις σας από οτιδήποτε που αποσπά την προσοχή σας (πιθανόν το τηλέφωνό σας). Αντ ‘αυτού, εστιάστε στην επαναφόρτιση του μυαλού σας με ήρεμες σκέψεις γεμάτες χαρά και ευτυχία!

Dream-Swim-Ενοικίαση Σκαφών - Χαλκιδική Διάπορος

2. Πρόσβαση στις φυσικές ιδιαιτερότητες της Γης

Το σκάφος σας φέρνει κοντά στον καταγάλανο ωκεανό αλλά και σε άλλα σημαντικά στοιχεία της φύσης.

Νιώστε τον ζεστό ήλιο στο σώμα σας! Γεμάτος βιταμίνη D, δυναμώνει τα οστά και σας κάνει να αισθάνεστε ζωντάνια. Και όταν πλησιάζει το απόγευμα, ολόκληρο το τοπίο μετατρέπεται μαγικά σε ένα απαλό, πολύχρωμο ηλιοβασίλεμα που αντανακλά την απέραντη γαλάζια ακτή.

Υπάρχει καλύτερο μέρος από την θάλασσα για να εξασκήσετε τεχνικές διαλογισμού και αναπνοής; Ισορροπήστε το σώμα και την ψυχή δίπλα από απαλά κύματα και συλλέξτε απίστευτες στιγμές yoga που σας επιτρέπουν να χαλαρώσετε. Αναπνεύστε τον φρέσκο αέρα της φύσης καθώς καθαρίζει τους πνεύμονες, βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και απελευθερώνει τις τοξίνες από το σώμα.

Εάν εκτιμήσουμε λίγο περισσότερο τα μικρά θαύματα της φύσης, το μυαλό μας αναζωογονείται και μας κάνει να νιώθουμε πιο ευτυχισμένοι και ψυχικά πιο δυνατοί. Όταν ταξιδεύετε με σκάφος, αφιερώστε λίγο χρόνο για να κάνετε ηλιοθεραπεία αλλά προσέξτε να μην το παρακάνετε!

Dream- Swim Ενοικίαση Σκαφών - Yoga

3. Ενδυνάμωση σχέσεων με οικογένεια και φίλους

Η κοινωνική μας ζωή είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες μιας ευτυχισμένης και ισορροπημένης ζωής.

Μια εμπειρία με σκάφος στη θάλασσα μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του χρόνου που περνάτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και να δημιουργήσετε μια ισχυρότερη σύνδεση. Δεν έχει σημασία αν απολαμβάνετε διαφορετικές δραστηριότητες στην θάλασσα ή ποιος κολυμπάει πιο γρήγορα, το να μοιράζεστε μαζί περιπετειώδεις ή μικρές ήρεμες στιγμές το καλοκαίρι είναι το μόνο που χρειάζεται για να χτίσετε εμπιστοσύνη, σεβασμό και ομαδικότητα.

Αυτή η ιδιαίτερη σύνδεση πηγάζει από τον τρόπο που σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε και αντιλαμβανόμαστε τον θαλάσσιο κόσμο καθώς συγκρατούμε και θυμόμαστε υπέροχες εμπειρίες με τους φίλους μας.

Dream-Swim- Ενοικίαση Σκαφών - Βουρβουρού

4. Η σωματική άσκηση είναι πιο διασκεδαστική

Μια ωραία δυνατότητα να γυμνάζεσαι και παράλληλα να εξερευνάς τον κόσμο της θάλασσας.

Απλώς, φορέστε μια μάσκα με αναπνευστήρα, απολαύστε μια δροσερή βουτιά στα μυστηριώδη θαλασσινά νερά και κολυμπήστε μέχρι να ανακαλύψετε μια όμορφη συλλογή από κοχύλια, ενεργητικές πέτρες ή σπάνια πλάσματα του βυθού.

Από θαλάσσια σπορ μέχρι εκδρομές ιστιοπλοΐας, μπορείτε να νιώσετε μια αίσθηση ελευθερίας και να μάθετε ένα νέο χόμπι, όπως ψάρεμα, θαλάσσιο σκι ή ακόμα και πώς να κάνετε ιστιοπλοΐα. Αυτές είναι εκπληκτικές δραστηριότητες αναψυχής που βελτιώνουν τον τρόπο ζωής και βοηθούν να χτίσετε ένα σώμα με ισχυρούς μύες, ευελιξία και αντοχή.

Dream-Swim- Ενοικίαση Σκαφών - Διάπορος

5. Ανακάλυψε ένα νέο πάθος, Καλλιέργησε το μυαλό, και Μάθε!

Στο τέλος μιας αξέχαστης κρουαζιέρας, αποκτάτε μια εμπειρία που αλλάζει την ποιότητα ζωής καθώς σας εξελίσσει σε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.

Ένα ταξίδι με σκάφος, σας επιτρέπει να ανακαλύψετε και να μάθετε νέες δραστηριότητες στην θάλασσα με έναν εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο που ανεβάζει αμέσως τη διάθεσή σας και δυναμώνει το αίσθημα αυτοπεποίθησης σε υψηλό βαθμό! Για παράδειγμα, μετά από μια χαλαρωτική μέρα ψαρέματος ανταμείβεστε απολαμβάνοντας με χαρά ένα ολόφρεσκο ​​ψάρι που πιάσατε μόνοι σας!

Το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας μαγνητίσει και ενθουσιάζει να δοκιμάσετε τις θαλάσσιες δραστηριότητες στο έπακρο, ακόμα κι αν θέλετε να μάθετε πώς να κάνετε ιστιοπλοΐα, να κολυμπάτε και να κάνετε καταδύσεις με αναπνευστήρα ή απλά να διαλογιστείτε θαυμάζοντας ένα ήρεμο ηλιοβασίλεμα.

Είναι ένας ασφαλής, απλός και εναλλακτικός τρόπος να ανανεωθείτε, να εξερευνήσετε κρυμμένους παραδεισένιους τόπους καθώς και να δημιουργήσετε μια ευτυχισμένη ζωή γεμάτη μαγικές καλοκαιρινές ιστορίες.

Dream Swim Ενοικίαση Σκαφών - Χαλκιδική